1. VASTO TOUR končí! :-)

V sobotu 18. 4. vyvrcholilo čtvrtým turnajem ve Valašské Bystřici 1. VASTO tour – Mistrovství mládeže Valašska. Naše jedenáctičlenná výprava měla hned několik kandidátů na přední příčky celkového pořadí.

V kategorii do 10 let startovalo 49 hráčů. Nejlíp se umístil Jakub Matůš na celkově 5. místě se ziskem 5 bodů. Bohužel se turnaj moc nevyšel Ondrovi Grycmanovi, který nakonec obsadil 14. místo se ziskem 4 bodů. Se stejným bodovým ziskem, ale horším pomocným hodnocením, obsadil 22. místo Toník Randus. V celkovém pořadí celého Mistrovství Valašska (započítávaly se tři nejlepší turnaje ze čtyř, a to pouze hráčům z regionu Vsetínska) obsadil 5. místo Ondra Grycman. Ondra do závěrečných kol bojoval o bronzovou medaili, bohužel 14. místo ve Valašské Bystřici ho odsunulo na 5. místo.  Přesto předvedl v celé 1. Vasto tour kvalitní výkony a stal se naším nejúspěšnějším borcem v kategorii do 10 let. Na celkově 7. místě skončil Jakub Matůš. Jakub patří k největším překvapením celé kategorie do 10 let. Ve svém věku 6 let, kdy je ještě žákem Mateřské školy, udržel krok se soupeři o 3 roky staršími a patřilo by mu celkové druhé místo v kategorii do 8 let. Na celkově 16. místě skončil Toník Randus. Na Tondovi je vidět, že se zlepšuje a může tak příští rok v této kategorii dosáhnout daleko lepšího umístění.

V kategorii do 13 let ve Valašské Bystřici se na 2. místě se ziskem 6 bodů umístil Jirka Ptáček, který sice reprezentoval oddíl Karolinky, ale patří do ústecké tréninkové skupiny Davida Trčálka a pravidelně za Sokol Ústí nastupuje v soutěžích družstev. Příjemným překvapením byl výkon a třetí místo Matěje Kováře, kterému se až na čtvrtý pokus podařilo proměnit svůj výkon v toužebnou medaili. Bohužel se moc nedařilo dalším klukům. David Židek skončil se 3 body na 22. místě, Lukáš Žák ze dvěma body na 30. místě a Štěpán Žák taky se 2 body na 33. místě. V celkovém pořadí zvítězil a Mistrem Valašska se stal Jirka Ptáček, kterému k zisku titulu blahopřeji. Na celkově páté místo se vypracoval Matěj Kovář. David Žídek skončil na 15 místě. Štěpán žák byl 22 a Lukáš Žák skončil na 24. místě a Jakub Dorňák na 35 místě.

V nejstarší kategorii jsme měli dva kandidáty na zisk titulu, Filipa Matůše a Radka Zgarbu. Právě turnaj ve Valašské Bystřici měl ukázat, jestli, a na které medailové pozici se objeví. Nakonec po boji obsadil Filip Matůš druhé místo se ziskem 5,5 a horším pomocným hodnocením za prvním Matyášem Kovaříkem ze Zbrojovky Vsetín. Radek Zgarba obsadil 6. místo se ziskem 4,5 bodu ze 21 účastníků. Do celkového pořadí se tato umístění promítla takto. Celkovým vítězem se stal Pavel Budík ze Zbrojovky Vsetín. Na druhém místě se umístil náš Radek Zgarba a na třetím místě se stejným počtem bodů o pomocné skončil náš Filip Matůš (Filip měl věkově hrát v nižší kategorii do 13 let). Oběma našim hráčům blahopřeji k zisku medailových umístění.

Na závěr děkuji všem hráčům za vzornou reprezentaci Sokol Ústí a taky všem, kteří se podíleli na organizačním zajištění všech turnajů.

ZDE si lze studovat výsledky
ZDE si lze prohlížet fotky Marka Matůše

Komentáře

Gratuluji všem ústeckým hráčům, kteří se dobře umístili! Zejména Filipovi k výbornému výkonu nejen na tomhle turnaji (mimo jiné, se mnou Filip sehrál v Bystřici výbornou partii a většinu partie tahal za delší konec)! Jenom dál trénuj a už brzy si zahraješ doopravdy to co potřebuješ (a kam svou výkonností ve své kategorii rozhodně patříš) - MČR :-)