Zlatá z Boršic

 

V sobotu, 11.4., vyjeli naši žáci na třetí turnaj Grand Prix Zlínského kraje jednotlivců v rapid šachu do Boršic. Z důvodu nabitého šachového programu v měsíci dubnu jsme obsadili turnaj pouze třemi hráči.

V nejmladší kategorii do 10 let naše barvy hájil teprve šestiletý Jakub Matůš. Kuba v soubojích se staršími hráči bojoval statečně a nakonec obsadil deváté místo ze 40 účastníků se ziskem 4,5 bodu ze 7 zápasů.

V kategorii do 12 let  nás reprezentovali Filip Matůš a Matěj Kovář.

Zejména Filipovi šlo o hodně, když se musel udržet v celkovém hodnocení mezi prvními třemi hráči ze Zlínského kraje, kteří mají zajištěnou účast na Mistrovství ČR v rapid šachu. Po dobrém rozjezdu ve 4 kolech ztratil pouze půl bodu v třetím kole s Hanušem Suchánkem z ŠK Zlín a čekal ho tvrdý boj o přední příčky. V pátém kole přehrál černými dosud neporaženou Viktorku Všetulovou ze ŠK Staré Město. V šestém kole si poradil bílými figurami s Michalem Ondrouškem z Bystřice pod Hostýnem. Poslední sedmé kolo přineslo dramatický souboj o první místo s dosud suverénem celé GP Pavlem Opluštilem ze Sokola Postoupky. Filip měl černé a k vítězství mu stačila remíza. Pavel musel bílými zvítězit. Ve vyrovnané střelcové koncovce nakonec po boji zvítězil náš Filip Matůš a tím potvrdil spolu se ziskem 6,5 bodu ze 7 zápasů první místo v celém turnaji. Vítězstvím v Boršicích zajistil celkovou druhou příčku v celé GP Zlínského kraje a tím si zabezpečil hitoricky první postup hráče,který bude reprezentovat Sokol Ústí Mistrovství ČR v rapid šachu.

Druhým našim hráčem v této kategorii byl Matěj Kovář, který obsadil konečné 11. místo z 32 hráčů, se ziskem 4 bodů ze 7 zápasů. Škoda zaváhání s Gabrielem Kamasem ze Zbrojovky Vsetín, které ho těsně připravilo o lepší umístění.

ZDE si lze prohlížet výsledky.
ZDE Fotogalerie k nahlédnutí..
ZDE ke stáhnutí tabulka pořadí po 3. turnaji

Komentáře

Velká gratulace, Filipe, jsi borec!! A když budeš dál dobře pracovat v trénincích i ve samostatném studiu, přijdou ještě další a třeba ještě mnohem větší úspěchy. Jen tak dál! :-)