Poslední turnaj 1. Vasto na Vsetíně

Společná fotka hráčů a trenérů.

V sobotu 27.04. v prostorách vsetínských Maštalisek proběhl poslední turnaj série 1. Vasto, kterého se účastnilo 16 našich dětí. Turnaj se hrál švýcarským systémem (losován počítačem) na 7 kol, tempem 12 minut pro každého hráče plus 4 sekundy za každý provedený tah. A jak se nám dařilo? Čtěte dále.

V kategorii nejstarších se objevili kluci, kteří již pravidelně nastupují mimo mládežnické soutěže (1. ligu, turnaje družstev a jednotlivců) taky v soutěžích dospělých. Nejvíce se dařilo Matěji Kovářovi, který po průběhu bez prohry nakonec zaslouženě turnaj vyhrál. Toník Randus (věkově patří do mladších) odehrál 4,5 bodů, což stačilo na 7. místo. Dorňák Jakub (2.5 bodů, 24. místo) a Grycman Ondřej (3,5 bodů, 14. místo) si oba dnes zažili trošku šachové smůly, kdy Ondra uprostřed a Kuba v druhé polovině turnaje prohráli a v partiích se nedařilo, což vcelku silná konkurence této kategorie moc neodpustí.

V kategorii do 13 let jsme zástupce neměli, v mládeži do 11 let se objevila Kovářová Karolína (3,5 bodů, 15. místo, 2. holka), která hrála ze začátku jako na houpačce, tak později nepozorné ztráty chyběly. Grycmanová Juliána (věkově patří do mladších) po prvních dvou kolech nepozorných proher dostala tempo, kdy až do konce vyhrála každou partii a 5 bodů stačilo na celkové 5. místo, 1. mezi holkami. Martinková Klára odehrála podobně jako Kája "houpací" turnaj, nakonec 3 body a 18. místo (4. holka). Hrtáň Ondřej spolu s Kryštofem Gajdošem uhráli 3,5 bodů (13. a 14. místo). Svůj úplně první turnaj odehrála Anežka Mikuláštíková, které se vybojovat bod dneska nepodařilo, vše se teprve učí a s nově nabytými zkušenostmi jistě brzy body přijdou také. V partiích ještě všichni více či méně ztráceli docela jednoduše materiál, což bohužel kazí někdy už dost smysluplné plány při partiích a zajímavé myšlenky, které jsou schopni vytvářet.

V nejmladší kategorii se všichni ještě mají hodně co učit, partie v této věkové skupině ještě obsahují hromadu chyb, přehlédnutí a jde právě o to, aby trenéři tyto nedostatky spolu s dětmi postupně odstraňovali. Martinka Tomáš uhrál 3 body a skončil 11., Trčálek Filip od začátku do konce předváděl, že hrubých chyb dělá trochu méně, taka s 6,5 body zaslouženě vyhrál. Trčálková Ema získala 4 body (8. místo - nejlepší holka), Šimara Tomáš 9. místo s 3,5 body, Řezníček Vojtěch 2,5 bodů 15. místo a Surovcová Lenka 3 body (13. místo - 2. holka).

Celkově se turnaj dost podařil (ať už počtem našich dětí, tak i materiálem pro malé, kteří se hodně učí každou odehranou partií). Díky všem svěřencům za dobrou a kvalitně strávenou sobotu a rodičům za to, že v tom své děti podporují.

Komentáře

A díky všem trenérům a činovníkům, kteří se kolem šachového oddílu v Ústí pohybují...